Näytteleminen ja tv-työt

Susanna Laine on yksi Suomen rakastetuimpia esiintyjiä

Unelma työstä teatterilavojen loisteessa alkoi rakentua jo lapsuudessa

Susanna Laine kuvailee olleensa lapsena ujo tyttö, jonka sisällä paloi halu esiintyä. Teatteri miljöönä teki häneen vaikutuksen ensi kertaa jo 10-vuotiaana, kun hän istui ihastelemassa satunäytelmää. Lapsen mieltä kiehtoi, että esityksessä seikkailevat ihmiset olivatkin lavalla jotakin muuta kuin omia itsejään. Jo muutamaa vuotta myöhemmin Susanna liittyi Seinäjoen kaupunginteatterin vahvuuteen avustajana. Jatkumona kirkastui suunnitelma teatterikoulusta tulevana opinahjona.

Tie teatterikouluun ei kuitenkaan auennut, vaan Susanna aloitti vuoden kestävät opinnot teatterikansanopistossa. Seuraava steppi oli Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinja. Vapaa-aikaa värittivät työt mallina ja radiossa, joista jälkimmäinen johti vuonna 2005 vakituiseen työpaikkaan. Rinnalle tipahteli tv-töitä ja vähitellen viihdemaailma vei Susannan mukanaan.

Monitaituri

Teatterilavojen ja tv-ruutujen tuttu kasvo

Susanna Laine on monipuolinen esiintyjä ja näyttelijä, jonka kokemus kattaa niin suorat lähetykset, teatteriesitykset kuin nauhoitetut tv-ohjelmat. Susanna on pitkän uransa aikana saavuttanut vankan aseman sekä teatterinäytelmien että tv-sarjojen pidettynä vakiokasvona. Hänen ensimmäinen prime time -pestinsä televisiossa oli Talent Suomen juontajan rooli vuonna 2007. Sen jälkeen nainen on solahtanut sujuvasti muun muassa Big Brotherin, Treffit pimeässä -deittirealityn, Puoli seitsemän -ohjelman, Farmi Suomen, SuomiLOVEN ja Tähdet tähdet -kilpailun juontajan kenkiin. Lisäksi hän on hauskuuttanut Suorinta reittiä -ohjelman vakiojäsenenä ja kapteenina. Tv-näyttelijänä Susanna on nähty esimerkiksi Salatuissa Elämissä.

"Rakastan roolien tekemistä, tarinoiden kertomista. Illuusioiden ja draaman kaaren luominen sekä tunteiden herättäminen on se juttu. Myös suorissa lähetyksissä on aina oma hohtonsa, vaikka olen tehnyt niitä jo satoja."

Tv-juontaja

Puoli seitsemän oli enemmän kuin työ

"Ylen Puoli seitsemän -ohjelmasta on jäänyt ihania muistoja. Suuri kiitos niistä kuuluu muun muassa juontajaparilleni Mikolle, jolta opin paljon ohjelmaa tehdessä sekä työkaverina että ystävänä. Teimme ohjelmaa monta vuotta, välillä ideointia ja töitä riitti lähes 24/7. Kovan työmme palkitsi lopulta vuoden 2019 parhaan tv-ohjelman Yleisö-Venla, josta olen tosi ylpeä."

Ota yhteyttä »